perjantai 18. elokuuta 2017

Ihania lapsia - surullisia tarinoita

Ennen Omskin  lastenleiriä teimme tietysti valmisteluja leiriä varten. Päätimme, että teemme lasten kanssa taulun, johon tulee kankaalle joku Raamatun teksti ja lapsi saa sen itse koristella erilaisilla kuvilla. Ajattelimme etukäteen Saaran kanssa kahdestaan kokeilla ja samalla tehdä muutaman mallikappaleen. Ennen Saaran tuloa meille sain järkyttävän uutisen Eliaksen ja Luukaksen päiväkodista. Luukaksen ryhmässä olevien 5-vuotiaiden kaksosten vanhemmat olivat molemmat kuolleet yllättäen. En voinut uskoa uutista todeksi. Olinhan juuri keväällä tavannut koko perheen ja äidin kanssa jutellut monia kertoja päiväkodin pihalla. Kaikki vaikutti olevan kunnossa. En kuitenkaan tuntenut perhettä paremmin enkä vieläkään tiedä tapahtumien yksityiskohtia. Uutinen järkytti ja sai miettimään lapsia. Mikä lohdutukseksi heille. Rukoilin, Herra auta.
Katselin askarteluvälineitä, taulua ja Raamatuntekstejä. Mietin tulevaa leiriä. Minkälaisista oloista nämä lapset tulevatkaan? Mitä haluamme sanoa heille. Saaran tullessa meille yhdessä hiljennyimme rukoukseen lasten puolesta, jotka olivat menettäneet vanhempansa. Muistimme tulevaa leiriä ja jokaista lasta, joka sinne oli tulossa.Rukouksen jälkeen selasimme Raamattua ja päädyimme tekstiin "Не бойся, Иисус с тобой". Älä pelkää, Jeesus on sinun kanssasi. Halusimme, että lapset aina muistavat, että mitä elämässä tapahtuukin niin Jeesus on aina heidän kanssaan. Leirillä saimme myös kuulla monen lapsen surullisista taustoista. Kenen perheessä oli tullut avioero, eivätkä kumpikaan vanhempi ollut halunnut lapsia tai sitten lapsi, jonka äiti oli yllättäen hävinnyt moneksi viikoksi jättäen lapsen mummon hoitoon, ja tehnyt tämän niin monta kertaa, että nyt lapsi ei enää halua mennä äitinsä luokse vaan asuu nyt mummonsa luona pysyvästi. Leirillä oli nähtävissä kova rakkauden nälkä. Huomaa minut ja rakasta minua. Jo kahdessa päivässä lapsissa oli nähtävissä muutos. He ikäänkuin sulivat huomiosta ja rakkaudesta. Saimme seurakunnan lapsityöntekijän Valjan kanssa vain kiittäen todeta, että Jumala on täällä ja rakkaudellaan toimii.

Mietin monesti kaksosia, jotka nyt elävät isovanhempiensa luona. En tiedä vielä tapaanko heitä enää. Olemme nyt päiväkotiryhmän vanhempien kanssa sopineet, että yhdessä haluamme auttaa lapsia ja isovanhempia taloudellisesti niin, että lapsilla olisi mahdollisuus jatkaa päiväkodissa syksyllä. Isovanhemmat tietenkin päättävät mitä tekevät. Nyt voi vain rukoilla heidän puolestaan ja rukoilenkin, että he voisivat myös kuulla ja kokea sen, että Jeesus on heidän kanssaan.