maanantai 29. elokuuta 2016

Rikkaita ja köyhiä

Vein aamulla roskia talomme takana olevalle siniselle lavalle, joka toimii tällä hetkellä roskiksena. Lavan vieressä katukiveyksellä istui perhe. Äiti,  mummo ja pieni poika. Heillä oli mukanaan kärry, jossa oli paljon pahvia ja muuta roinaa. He odottivat jotakin. Päästessäni lähemmäs roskista näin, että lavalla liikkui joku. Heti ymmärsin,  että perheen isä oli roskiksessa etsimässä perheelleen ruokaa ja muuta hyödyllistä.Samana päivänä kävimme lasten kanssa isossa ja hienossa ostoskeskuksessa. Anni sai ystävältään viime vuonna synttärilahjaksi lahjakortin lelukauppaan. Suomesta tultuamme tajusimme kortin pian menevät vanhaksi.  Anni löysi itselleen mieluisan lelun ja teimme muitakin pieniä ostoksia. Palasimme kotiin ratikalla. Kävelimme kotiin pysäkiltä. Ohitimme roskislavan ja näimme tällä kertaa lavalla naisen etsimässä jotakin. Kävelimme hiljaa ohi. Lopulta 5-vuotias poijamme totesi "Miksi emme kutsuisi tätä naista meille syömään?"

Rikkaus ja köyhyys on täällä ihan eri tavalla näkyvillä kuin Suomessa. On miljonäärejä ja sitten niitä, jotka joutuvat joka päivä miettimään mistä saada päivän ateria.

Todellinen rikkaus ei ole kuitenkaan sitä, että saisi käydä joka päivä ostoksilla hienossa ostoskeskuksessa. Vaikka rahaa olisi kuinka paljon se ei täytä sydämen tyhjyyttä. Jeesus sanoo: tulkaa minun luokseni kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Matt.11:28
Kutsukaamme siis kaikki, niin köyhät kuin rikkaat yhteisen pöydän ääreen.