sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Iloisin mielin :)

Uudeksi Vuodeksi menimme vähän yllättäen(kin) Suomeen ja olimme siellä n.2viikkoa. Suomessa olo teki hyvää- Sai levättyä- Jotenkin syksy oli niin raskas.
 Vuoden alku onkin nyt ollut jotenkin todella hyvää aikaa. Paljon on tapahtunut, paljon olemme saaneet tutustua uusiin ihmisiin ja vanhoihinkin paremmin. Heti tänne palattuamme saimme pitää meillä kotona srk:n kotiryhmien aloituksen. Paikalle saapuivat kaikki ne, jotka haluavat aloittaa ryhmän kotonaan ja srk:n työntekijät.  Nyt iloitsemme siitä, että seurakunnassa ei enää puhuta siitä aloitammeko kotiryhmiä vaan siitä mitä "ohjelmaa" kotiryhmissä käydään läpi. Meillä ensimmäisen kerran pidimme Mailis Janatuisen ilosanomapiirin ja se onnistui niin hyvin, että aiomme myös siitä jatkaa. Iloitsemme myös siitä, että viikon päästä alkavassa Siperian rovastikunnan pappien kokouksen teemana on myös kotiryhmät. Kuinka hienosti Jumala meitä johdattaakin. :) Rukoilkaa nyt kotiryhmien puolesta. Aloitamme ryhmien säännöllisen kokoontumisen pappien seminaarin jälkeen. Jännityksella odotamme ketä saamme ryhmiin mukaan. Yliopistolla olemme saaneet tutustua myös uusiin opiskelijoihin, joita tietenkin aiomme kysellä mukaan. Uusimmat ystävämme ovat kiinasta. Kolme ihanaa tyttöä oli meillä torstaina kylässä ja tänään yksi heistä lähti minun ja lasten kanssa kirkkoon. Hän on oli elämänsä ensimmäisen kerran kristillisessä kirkossa. :)

Omkissakin käytiin jo heti tammikuussa Suomesta palattuamme. Lupa-asioillemme kuuluu nyt seuraavanlaista: Pysyvä rekistereröinti meillä on edelleen Omskissa, emme ole saaneet sitä siirreettyä. Kävimme tätä lupaa varten tekemässä vuosiraporttia ja se meni läpi. Pysyvän rekisteröinnin lisäksi meillä on nyt myös väliaikainen rekisteröinti tänne Novosibirskin yliopiston kautta. Tuntuu nyt siltä, että olemme "virallisemmin" myös täällä. Katsotaan miten tästä sitten jatketaan. Väliaikainen tarkoittaa nyt siis vain kesään asti, niin pitkällä kun meillä on opintoja yliopistolla.
Omksin reissu oli muutenkin onnistunut. Olimme kirkossa, Markus saarnasi, minä tapasin Valjaa. Hänen kanssaan yhdessä suunnittelimme kerhoja. Teimme listaa tarvikkeista, joista on kylätyössä ja lasten kerhoissa on pulaa. Järjestämme taas pienen materaalikeräyksen, tällä kertaa Lohjan seurakunnan avustuksella. Aikaisemmin Anjalankosken ja Lahden seurakunnat ovat auttaneet. Aatto Lamminpään kyydillä tavarat taas matkaavat tänne Siperiaan. Ja niistä iloitaan := ) Mikäli haluat olla mukana materiaali keräyksessä laita vaikka sähköpostia minulle. mari.aitamaki@gmail.com

Markus on vielä Joskar Olan reissulla. Siellä oli tämän viikon lopun nuorten leiri ja työntekijöiden seminaari, jossa Markus oli mukana. Hän oli siellä puhumassa leirityöstä ja erityisesti antamassa eväitä kuinka leikit erilaiset ryhmäytysharjoitukset ovat tärkeänä osana leireillä ym. työssä. Kohta puolin Markus aloittaa 36h mittaisen paluumatkan kotiin ja on sitten tiistaina kotona. Markus lähtee taas jo sunnuntaina reissuun, Siperian rovastikunnan pappien seminaariin, josta jo aiemmin kerroinkin. Me ei kuitenkaan tällä kertaa jäädä kotiin yksin vaan saamme jo torstaina äitini ja tätini tänne. Heitä jo kovasti odotamme. :)
Kiitos rukouksista ja kaikesta tuesta.

Siunauksin, Mari

Tässä muutamia kuvia hienosta Novosibirskin jääpuistosta ja tämän päivän kirkkoreissulta.