tiistai 23. joulukuuta 2014

Vaatimaton joulu

Tänä jouluna joulun valmistelut ovat menneet enemmän ja vähemmän kotona pienten vatsatautipotilaiden kanssa. Luukas on edelleen kipeänä ja tänään täytyi jo mennä lääkäriin. Muistakaa rukouksin että Luukas nyt jo paranisi. Yllättävän pirteä Luukas kuitenkin on.
Markus on osallistunut seurakunnnan joulujuhlan valmisteluihin. Joulujuhlaa vietämme seurakunnassa huomenna jouluaattona ja jatkamme joulun juhlia myös 28.päivä sunnuntaina jumalanpalveluksen yhteydessä. Tällä viikolla vierailemme myös lasten sairaalassa. Viemme sinne lapsille joulupaketteja, vaatetta ja leluja.

 Joulua on täällä kotona valmisteltu hieman eri tavalla.. Suursiivoukset ja leipomiset ovat todella saaneet jäädä. Ollaan laiteltu joulukoristeita lasten kanssa sinne minne on mahtunut ja lapset ovat innolla askarrelleet ja kuunnelleet joululauluja. Todella hellyyttäviä hetkiä ilman kiirettä..
Neljäntenä adventtina heräsimme Eliaksen kanssa aikaisin. Sytytimme neljä kynttilää ja lauloimme hiljaa kahdestaa "Nyt sytytämme kynttilän.." ja olimme vain hiljaa kynttijän valossa. Myös hetki joululauluja kuunnellen pientä Luukas potilasta sylissä pidellen on ollut mieleen painuva. Anni laitteli samalla omatekemäänsä seimiasetelmaa lipaston päälle ja Elias leikkeli lumihiutaleita. Tässä olemme ja tässä on myös Jeesus meidän kanssamme.

 Ei Jeesus syntynyt majataloon, ei hienoon hotelliin, ei joulupöydän äärelle, vaan pieneen vaatimattomaan talliin eläinten keskelle. Tänäkin jouluna Jeesus saa syntyä meidän elämämme keskelle. Jeesus ei vaadi siistiä kotia, jouluruokia, sitä joulun "kaavaa" että kaikki olisi täydellistä. Jeesus tuli nimenomaan täyttämään sen mikä on epätäydellistä ja rikkinäistä. Hän tuli korjaamaan rikkinäisen sydämemme,  täyttämään sen mihin me emme ihmisenä pysty. Hän tuli antamaaan voimaa väsyneelle ja toivoa toivottomalle.  Riemuitkaamme siis Jeesus-lapsen seimen äärellä ja juhlikaamme Jeesuksen, Vapahtajamme synttäreitä.

"Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan. Hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas." Jesaja 9:6

Kiitos kuluneesta vuodesta, rukouksista ja kaikesta tuesta. 
Rauhallista Joulua ja Siunattua tulevaa vuotta 2015. 

Mari, Markus, Anni, Elias ja Luukas