torstai 11. syyskuuta 2014

Venäläinen ruokala

Tänään löysimme yliopistolta kirjaston ja lukusalin. Mahtava rauha tehdä läksyjä. Myös yliopiston lähellä oleva ruokala on todella viihtyisä ja halpa. Täytyy kyllä tunnustaa, että kyllä aikasemmin osannut kuvitella, että Siperassa olisi näin viihtyisiä paikkoja opiskelijoille. Venäläinen ruokala столовая kuulostaakin jo... no jokaisella meillä on mielikuvamme :)   Ruoka ctolovajassa on todella monipuolista.(harmi kun ei tullut kuvaa siitä tiskiltä..)  On monenlaista lihaa, kalaa, kasviksia erillaisilla lisukkeilla ja kastikkeilla ja sitten jälkiruuaksi tietenkin blinejä eli lettuja. Todella moni venäläinen syö aina ensimmäiseksi keittoa ja sitten salaattia ja vielä lämpimän ruuan ja letut päälle. Meille tänään kuitenkin riitti muussi ja lohi smetanapohjaisella kastikkeella. Hyvää oli. :)

Omskin reissu tehtiin ja pettyneinä lupa-asioiden järjestymiseen tultiin takaisin. Kaikki se mitä Novosibirskin toimistoissa oli meille sanottu ei sitten ollutkaan niin Omskissa. Nyt sitten mietimme suunnitelmaa B ja Markus lähteekin jo huomenna yksin takaisin Omskiin.
Vaikka lupa-asioiden hoito ei mennyt ihan niinkuin ajattelimme ei Omskin reissu kuitenkaan turha ollut. Näimme Katjaa, kirkkoherra-Igoria ja illalla naapurimme Olesja ja Arsenie olivat kylässä. Hyviä ja kivoja kohtaamisia. :) 



Lukusalin rauhaa

Kaupungin keskustan talot näkyvät meille