keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tervehdys jälleen Omskista

Aika kuluu nopeaan. Toivoisin, että hieman useammin joutaisin tänne kirjoittelemaan, mutta niin siinä vain aina käy, että päivät kuluu ja aika juoksee...
Tänään olen kiitollinen; kauniista ilmasta, terveistä lapsista, opiskelusta, Katjasta; niin hyvästä lasten hoitajasta, lasten sopeutumisesta. :) Jumala pitää huolta.

Ensi viikolla menemme käymään Novosibirskissa. Novosibirsk on iso kaupunki (noin 1,5milj.asukasta)Omskista noin 700km itään. Siellä ei ole koskaan ollut suomalaisia lähetystyöntekijöitä. Nyt Inkerin kirkolla ja Kansanlähetyksellä olisi näkyä lähettää meidät sinne. Tätä kutsua nyt Jumalta kyselemme ja menemme  koko perheenä tutustumaan kaupunkiin ja seurakuntaan. Iso rukousaihe on siis, että onko meidän tulevaisuutemme koti Novosibirskissä. Annille Novosibirskin koti olisi jo seitsämäs koti. Onhan siinä jo aika monta muuttoa vajaan 6.vuoden sisällä ja siltä se tuntuukin. Välillä sitä miettii, että onko meillä vielä voimavaroja muuttaa. Haluamme kuitenkin edelleen olla sydän avoinna mihin Jumala meitä johdattaa ja uskoa siihen, että Jumala antaa myös voimaa.
Lähdemme siis Novosibirsiin 14.5. ja palaamme Omskiin 18.5. Muistakaa meitä erityisesti silloin. Kiitos!

Laitan tässä nyt vielä kuvia viimeiseltä kuukaudelta.

Arki on opiskelua. Sanakirja vain paksunee. Kielitaito kehittyy, mutta työtä on edelleen paljon. Markus on jo muutaman kerran saarnannut venäjäksi. Minä valmistan nyt ensimäistä pyhäkouluani venäjäksi. Edelleen vaaditaan paljon kärsivällisyyttä ja työtä, jotta kielitaidosta voisi tulla hyvä.


Markus saarnaa venäjänkielellä


Äitimme vierailivat Omskissa. Tässä ollaan kirkon jälkeen Katjan ja Galjan kanssa ulkona.  Anni totesi "Meillä on neljä mummia" 

Kova myrsky teki tuhoja Omskissa. 

Pyöräily on nyt parasta! :) Tässä erilaisia kuvia matkan varrelta.


Vappupäivän ulkoilut


Me ollaan yleensä aikaisin liikkeellä...saamme vielä nauttia puiston rauhasta.  
Vappupallot löytyivät

Anjalankosken ja Lahden seurakunnasta saapui Aaton kyydillä paljon tavaraa. Joukossa oli myös tällainen laatikko, jossa oli paljon vanhoja askartelumalleja. Vappupäivänä Valjan kanssa yhdessä katsottiin kuinka askartelut tehdään ja keräsimme askarteluja varten materiaalia. Nyt kylän lapsille on taas monta askartelua tehtävänä. :) 

Kesä tulee vauhdilla...

Viime viikonloppuna meillä oli vieraina lestadiolaisia saarnamiehiä.
Markus lähetystyössä ;)

Luukas pyöräilee. Myrskyn tuhot näkyvät vieläkin pihalla
Arjen kohtaamisia torilla. Hänen kanssaan saimme vaihtaa ajatuksia uskosta. Hän on muslimi. Kiinnostuneena ja kohteliaana hän otti kuitenkin vastaan seurakuntamme pääsiäisesitteen.
Naapurini ja ystäväni Olesjan kanssa kävimme elokuvissa. Muistakaa edelleen Olesjaa rukouksin.Kiitos rukouksista. Siunausta kevääseen!

Mari