tiistai 20. toukokuuta 2014

Isoja muutoksia

Takana sanoinkuvaamaton reissu Novosibirskissä. Lähdimme matkaan avoimin sydämin ja avoimin odotuksin. Monia kysymyksiä oli mielessä ja mietimme saammeko vastauksia? Mietimme järjestyykö asiat, menemmkö askeleita eteenpäin ja rukoilimme oikeaa suuntaa ja aikataulua.
Reissun aikana saimme paljonkin vastauksia kysymyksiimme. Jumala näytti selkeää suuntaa ja järjesti asiat niin, että nyt meillä on jo uusi koti varattuna Novosibirskissä, jonne hiljalleen kesän aikana muutamme. Maassaololupa asioihinkin saimme positiivisia vastauksia. Maassaololuvan siirtäminen Omskista Novosibirsiin näyttäisi onnistuvan. Tietysti olemme varautuneet siihen että mikään ei välttämättä olekaan niin selvää kun aluksi sanotaan. Olemmehan me Venäjällä. Luottavaisin mielin kuitenkin.

Raskasta on nyt kohdata täällä ihmisiä ja tuottaa pettymys siitä, että emme jää tänne. Pyydämmekin nyt erityistä rukousta Omskin seurakunnan puolesta, erityisesti kirkkoherra Igorin puolesta, myös kirjanpitäjämme Svetan, kielenopettajamme(pyhäkouluopettaja) Allan puolesta. Ystävälleni Olesjalle meidän lähtö on myös raskas juttu. Muistakaa heitä nyt erityisesti. Rukoilkaa meille myös voimaa ja viisautta kohdata nyt ihmisiä täällä. Omskin seurakunta on tottunut siihen, että täällä on lähettejä. Tämä on uusi vaihe seurakunnalle. Rukoillaan, että tämäkin vaihe voisi olla siunaukseksi seurakunnalle. Onneski Novosibirsk on kuitenkin sen verran "lähellä" että meillä on mahdollisuus täällä vierailla ja Markus aikookin käydä täällä ihan säännöllisesti.

Kesällä olemme kuitenkin mukana Omskissa ja kylissä järjestettävillä leireillä. Rukoilkaa nyt leirivalmistelujen puolesta. Erityisen iloinen olen siitä, että Omskin pyhäkouluopettajat itse suunnttelivat Omskin pyhäkoululaisille päiväleirin sillä aikaa kun me olimme Novosibirskissä käymässä. Aikaisemmin olin vain ehdottanut pidetäänkö leiri myös Omskissa. Nyt  jo ohjelma- ja vastuualueet ovat jaettuna pyhäkouluopettajinen kesken. Kyllä he osaavat! :)  Tekeillä on myös esite Omskin seurakunnalle. Apuja olemme saaneet Janne Rönniltä Lohjalta. Kiitämme häntä kovasti siitä. Nyt pyydän rukousta, että esite tulisi käyttöön. Seurakuntalaisille viisautta ja halua jakaa esitettä. Olemme useampaan kertaan puhuneet kuinka yhdessä esitettä jakaisimme. Odotamme kuitenkin jotenkin sellaista selkeää näkyä, tahtoa ja halua seurakuntalaisilta itseltään. Miten he kokevat? Mitä esitteellä voisi tehdä? Tänään juuri puhuin muutaman seurakuntalaisen kanssa kuinka ideoita on, mutta voima ja rohkeus puuttuu. Rukoilkaamme siis voimaa ja rohkeutta.

Koemme että muutto ja lähtö täältä on raskasta. Kuitenkin vahvasti koemme että näin on oikein. Näin Jumala tahtoo nyt johdattaa.
Jumala johdattaa ja pitää huolta. Tähän saamme uskoa ja luottaa. Tämän uskon varassa uskallamme jälleen kerran tehdä "hypyn" kohti uutta. Jumala pitäköön meistä lähtevistä, tänne Omskiin jäävistä ja siellä Suomessa/muilla mailla olevista huolta. Herran haltuun.


Suunnistusta Novosibirskissä. Kartanlukijana Olga Belan, joka oli meidän mukana lapsia hoitamssa. Seurakunta NovosibirskissäMessussa
Seurakunnan pihaa

Lapset saivat jo uuden ystävän.  Diana 6v. joka tällä hetkellä asuu kirkolla.  

Olgan synttäreitä juhlimassa :)


Tuleva kotimme
Näkymä ikkunasta
pihaa

Puolimatkan kodissakin vierailtiin. Tällä hetkellä sisällä oli jo miltei valmista. Haaveena on nyt saada sauna pihalle, kunhan rahoitus löytyy. 

Kokous kirkolla
Uuusien ystävien kanssa syömässä
Ruuhkainen kaupunki
Ihana Katja, jota tulee kyllä ikävä.