tiistai 25. maaliskuuta 2014

Venäläistä kulttuuria ja kiitosaihe...

Läheisellä torilla. Takana tuttu torimyyjä, jolta olen monta lastenvaatetta ostanut esim. Annin ja Eliaksen päässäolevat hatut. Minusta on mukava käydä aina samalta myyjältä ostamassa tai ainakin katsomassa löytyykö. Tulee samalla ihminen tutuksi. Hän on aina ollut mukava ja hinnoissakin reilu. 

Kukat ovat Venäjällä tärkeitä ja kukkien lukumäärä myös. Synttärijuhliin tai muihin iloisiin juhliin ostetaan aina pariton määrä kukkia. Hautajaisiin taas viedään parillinen määrä. Nämä kukat sain Markukselta Naistenpäivänä 8.3., joka on Venäjällä suuri juhla. 

Herkkukioski kirkon lähellä, jossa tulee liian usein käytyä...

 Kiitosaiheena voisin kertoa, että Eliakselle on löytynyt harrastus. Se olikin lähempänä kuin osasin arvata. Sain kuulla naapuriltamme Olesjalta, että Annin päiväkodissa on jumppaa ti ja to iltaisin 18-18.45. Kysyin sitten päiväkodista voisiko myös  Elias tulla jumppaan mukaan Annin kanssa. Ja sopihan se. Tosin ensin piti käydä lääkärin tarkastuksessa, ottaa verikoe ja kakkanäyte... Mutta terveeksi poika todettiin ja ovat nyt olleet kaksi kertaa jumpassa ja voin sanoa, että Eliakselle se tekee todella hyvää. Saa luontevan paikan tavata muita lapsia. Vieläkin niin paljon arkailee jos lapsi tai aikuinen puhuu hänelle venäjää. Onneksi jumpassa sekin vähän helpottuu, kun keskittyy enemmän vain tekemiseen. Tänään meni jo selvästi paremmin, kuin ekalla kerralla. Minä voin olla jumpassa koko ajan mukana ja auttaa jos on tarvetta. Jumpasta hän tykkää ja siinä pärjää tosi hyvin. On selvästi urheilullinen tyyppi. Osaa kärrinpyörät, pomppimiset ja juosta tosi kovaa :) Kiitollinen mieli tästä!!
Anni ja Elias jumpassa!


Rukousaiheeksi annan teille koko perheen jaksamisen. Lapset sairastivat pari viikkoa ja se vei paljon voimia. Nyt on ollut vaikea palautua takaisin opiskelemaan. Väsymystä on. 

Siunausta ja mukavaa kevättä!

Mari