maanantai 13. tammikuuta 2014

Joulua, Uutta vuotta ja huomenna Kouvolaan :D

Joulua vietimme kotona oman perheen kesken ja seurakunnassa monissa eri tilanteissa. Täällä kaikki jouluun liittyvät juhlat olivat jouluna tai sen jälkeen. Ei niinkuin Suomessa kaikki tapahtuu ennen joulua ja sitten joulu ns. päättyykin. Tänä vuonna joulu tuntuikin pidemmältä. Jouluaaton vietimme ihan kotona oman perheen kesken. Oli muuten ensimmäinen meidän ihan oma joulu kotona eikä reissun päällä. Ihan mukavaa oli näinkin. Jouluruokia tehtiin, lahjoja oli, vaikka joulupukki ei käynýtkään. Skypen kautta saimme olla yhtydessä Suomeen: lukea jouluevankeliumi yhdessä ja laulaa joululaujakin.On se vaan ihmeellinen tuo skype :)

Joulupäivänä vietimme joulujuhlaa ja messua seurakunnassa. Juhla oli oikein mukava :) Joulun jälkeen perjantaina lauloimme joululauluja meillä kotona. Porukka oli pieni, mutta sitäkin tärkeämpi ilta. Lauantaina kirkolla vietettiin nuorten joulujuhlaa, jossa Markus oli mukana. Sunnuntaina olikin sitten messu ja messun jälkeen joulujuhla, jossa jaettin lapsille joulupussit ja pyhäkoululaiset esiintyivät. Markus piti tuolloin ensimmäisen saarnan venäjäksi. Kieliopinnot siis tuottavat tulostaan. :) 

Uusi Vuosi on täällä kaikelle kansalle iso juhla. Juhlaa vietetään pihalla kuusen ympärillä lauletaan ja lasten kanssa lasketaan mäkeä. Myös ilotulituksia oli, mutta vasta 10jälkeen alkoivat ensimmäiset paukkeet kuulua ja oikeastaan vasta 12 jälkeen varsinaiset ilotulitukset alkoivat. Suomessa kun aloitetaan jo edellisenä päivänä(tai viiikkona). Annilla oli 26.12. eli meidän toisena joulupäivänä päiväkodissa Uuden Vuoden juhla. Sinne Anni pukeutui keijuksi. Kaikilla lapsilla oli jokin asu. Pakkasukko vieraili päiväkodissa ja toi lahjoja. Kävimme viime lauantaina Annin kanssa lastenteatterissa "Metsän Uusi Vuosi sekaisin" oli esityksen nimi ja ennen esityksen alkua pakkasukko Дед Мороз ja lumityttö Cнегурочка vieraili ja laulatti lapsia ja oli hauska huomata, kuinka Anni oli mukana lauluissa ja leikeissä "Hei tää laulu on tuttu päiväkodista jne." :D 

Mukavaa olisi kirjoitella pidemminkin, mutta on aika siirtyä muihin hommiin. Olisi vielä pakattavaa... Lähdemme huomen aamulla aikaisin Suomessa käymään. Niin sinne todella tulemme!! :D
Olemme suomessa 2viikkoa ja sen jälkeen meillä on  Venäjän työalakokous Pietarissa. Suomessa oloaika on lyhyt, joten emme kerkiä kaikkia tavata. Meillä on 3tilaisuutta, jonne olette tervetulleita.

su 19.1. klo 13 messu ja kirkkokahvit Inkeroisten srk-talolla
ma 20.1. klo 10-12 Porvoon seurakunta, lähetyksen työpaja 
su 26.1. klo 10 messu ja kirkkokahvit Lahden Ristinkirkossa 

Muistkaa matkaamme rukouksin. Kiitos!

nuorten joulujuhla

Anni, Anja ja Elias

Uudenvuodenpäivän ulkoilut


jäämäki, jossa oli vauhtia

Puiston portilla