keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Elämää Omskissa kuvien kera :)

Aika kuluu todella nopeaan ja monenlaista on taas tapahtunut. On ollut vieraita paljonkin ja sitten taas jatkettu normaalia eloa opiskeluiden ja seurakunnan kanssa. Parasta elämässä ovat olleet kohtaamiset paikallisten kanssa. Seurakunnassa on taas ollut väkeä. Pyhäkoulussakin oli viimeksi jopa kuusi lasta. Yksi ihan uusi poika. Rukoillaan, että seurakuntalaiset rohkaistuvat jatkossakin kutsumaan uusia ihmisiä kirkkoon. Minä olen saanut tutustua Annin päiväkotikaverin Arsenien äitiin Olesjaan. Olen tästä ystävästä kiitollinen. Muistakaa tätä perhettä rukouksin, Jumalan huolenpitoa ja että he rohkaistuisivat tulemaan kirkkoon.

Ihmisiin, kun on saanut tutustua paremmin on selvinnyt mitä surullisempia tarinoita menneisyydeltä ja tämäkin päivä on monelle haaste. Paljon rikkinäisiä perheitä, yksinäisiä ihmisiä, surullisia tarinoita...
Sitten on tämä meidän oma haaste kielen kanssa. Kun olisi niin paljon sanottavaa, mutta ei ole sanoja eikä taitoa puhua. Rukoilkaa kärsivällisyyttä ja viisautta oppimiseen. Välillä olen todella epätoivoinen, voinko ikinä saada riittävää kielitaitoa, työtä on niiiiin paljon. Mutta onneksi on niitäkin hetkiä, kun saa iloita siitä, että nyt mä ymmärsin ja nyt mä osasin sanoa. 

Perjantaina lähdemme junalla Minusinsksiin. Matkaan menee pari päivää. Minusinskissa olemme viikon tutustuen Minuskisnkin seurakuntaan, Karatusan kirkkoprojektiin ja viettäen mukavaa aikaa Pitkästen kanssa. Minä haluaisin nähdä vuoria :) Muistakaa matkaa rukouksin.

Kiitos kaikille kaikesta muistamisesta! Ja tässä vielä paljon kuvia :)
Aatto Lamminpää pysähtyi porukkansa kanssa meillä. Aamuhartaus.

Aatsa auttoi muuttomme loppuun. Tässä saamme vihdoin viimein sohvan omaan kotiin.Arska, Mikael, Aatsa ja Markus lasten Eliaksen ja Annin kanssa.

Kai Lappalainen ja Jaana Aksakova tulivat kuvaamaan ohjelmia; meistä Aitamäen-perheestä, Omskin seurakunnasta, kylätyöstä. Ohjelmien pitäisi olla valmiina jouluun mennessä. Laitan sivulle linkkiä, kun valmistuvat.
Kuvassa myös kirkkoherra Igor Kreos. 

Kuvauksia tehdessä

Markus lähti kuvausporukan kanssa Novosibirskiin n. 600km päähän täältä. Kuvassa Novosibirskin diakoni Slava.

Novosibirskin kirkko

Samalla viikolla saimme myös vieraaksemme Pitkäset. He tekevät seurakuntatyötä Minusinkissa.
Tässä kuvassa ovat kaikki Kansanlähetyksen Siperian lähetit. Joukkoon mahtuisi vielä! Olisiko tämän blogin lukioissa lähtiöitä? Tämä on haaste! ;) Jakakaa eteenpäin.
Anni täytti 5-vuotta 2.10.

Annin juhlat

Anni ja Annin ystävä Vasja

Päiväkodista Anni sai lahjaksi tällaisen kuvataulun.

Anni ja muut pyhäkoululaiset matkalla srk:n retkelle.

Retkipäivä oli tosi kaunis ja leirikeskuksessa oli ihana ranta.


Leirikeskuksen oma härveli

Tanja ja Elias

Vasja ja Elias kissan kanssa

Me järjestimme retkelle erilaisia leikkejä. Oli mukavaa, kun kaikki niin aikuiset kuin lapsetkin olivat niin innolla mukana. Venäjäksi käännettiin tutustumisleikki adjektiiveillä ja hujan hajan. Sitten vielä palloleikkejä. päälle. Kivaa oli :D


Kaunis ruska

Retkeläiset 

Arki jatkui... Alla tuli maanantaina taas meitä opettamaan. No tässä ruoka tauko ;)

Yhtenä iltana saimme suomalaisia vieraita jääkiekkopiireistä. Lapsilla oli hauskaa :)