tiistai 23. huhtikuuta 2013

Mahdoton tehtävä?

Takana on tosi tiiviitä viikkoja. Ensin oli vatsatauti, meillä kaikilla. Ei siinä ollut hurraamista, kun kaikki lapset oksensivat samaan aikaan. No meille vanhemmille tauti iski vuorotellen, sen verran meitä armehdettiin ja taudista selvittiin. Vielä hieman puolikuntoisena Markus joutui lähtemään Suomeen hakemaan muuttokuormaamme. Rajaa ylittäessä täytyi omistajan olla paikalla. Muuttokuormamme kulki Aatto Lamminpään peräkärryssä halki euroopan puoleisen venäjän. Matka sujui hyvin muutamista vastoinkäymisistä(huonoa keliä, rekkoja tiellä, rengasrikko) huolimatta. Jumala johdatti matkalaisia. Ja niin saapui oma sohvamme, keittiön pöytä, vaatteitamme ja lasten leluja tänne Omskiin. Koti on heti enemmän oman kodin tuntuinen nyt. :)
Markuksen muuttokuorman haku reissu kesti siis ma-la. Heti sunnuntaina menimme kirkkoon ja kirkon jälkeen kokoonnuimme Saaren perheen luokse. Alkamassa oli Venäjän työalakokous ja olimme saaneet vieraaksemme Pitkäset Minusinskistä ja seuraavan aamuna saapui Jorma Laine Pietarista. Kolme päivää kului Venäjän työkenttää pohtien. Haasteita riittää. Rukoilkaa, että olisi uusia työntekijöitä, joita lähettää tänne. Myös viisautta tehdä työtä, keskittyä olennaiseen/oikeaan paikkaan. Mekin kovasti pohdimme mikä on paikkamme Siperiassa kielikoulun jälkeen? Rukoikaa johdatusta tähän.

Työalakokouksen aikana Anni sairastui flunssaan ja nyt tauti kiertää perheessä. Markus on kuumeessa ja pojat tosi räkäsiä. Lasten sairastelu vaikuttaa taas öihin, jotka ovat olleet taas tosi rikkonaisia.

Lapset ovat nyt alkaneet reagoida muuttoomme. Itkua ja kiukkua ja suomi ikävääkin. Kyllä sen huomaa, että lasten reagointi vaikuttaa myös omaan mielialaan. Kurjaa jos pienillä on paha olla. Rukoilkaa nyt sopeutumista, Jumalan hoitoa lapsille ja viisautta meille vanhemmille, miten auttaa ja tukea lapsia, myös voimia.

Tämän kaiken keskellä yritämme opiskella kieltä. Välillä tuntuu siltä, että olemme mahdottoman tehtävän äärellä ja mitä järkeä tässä on? Kuitenkin saamme muistaa, että Jumala kääntää mahdottomaltakin tuntuvat asiat mahdollisiksi ja oikestaan järjen kanssahan tässä ei olekaan mitään tekemistä. Tänne on tultu ja täällä ollaan täysin uskon varassa. Luottaen siihen, että Jumala johdattaa ja auttaa kaikessa.

"Tänne saakka on tultu Hänen voimassaan, huomispäivästä vielä en tiedä, kyllä Jumala huolen pitää
hulluistaan. Vieköön Hän, minne tahtoo vain viedä." (Exitin laulu)

Mari
aurinkoisesta ja lämpimästä Omskista +25


....jatkan vielä rukousaiheilla
- Maassaololuvasta ei ole vielä kuulunut mitään. Rukoilkaa, että asia selkiintyisi mahdollisemman pian.
- Tutustumme tällä viikolla päiväkotiin, jossa Anni mahdollisesti voisi aloittaa ensi syksynä osa-aikaisena. Johdatusta tähän... myös syksyn lastenhoidon järjestäminen.

Nyt kiitämme
-lastenhoitajistamme Ullasta ja Katjasta
-rukoustuesta
-Jumalan arkipäivän johdatuksesta kohtaamisissa ja kaikessa
-hyvästä kielenopettajasta Allasta ja yhteisyöstä hänen kanssaan