maanantai 11. maaliskuuta 2013

Nyt asumme Siperiassa

Ulla saattoi meidät matkaan Ryttylästä
Pitkä taival on tehty... hakuprosessi lähetyskurssille, muutto Ryttylään, vuoden lähetyslinja, lähtö"loma" ja nyt vihdoin viimein olemme lähteneet lähetystyöhön ja asumme nyt Siperiassa. Tätä itsekin välillä ihmetten... en ole täällä vain käymässä vaan asumme täällä, totta tosiaan.

Iloiset matkakumppanit
Olemme olleet Omskissa reilun viikon. Palautuneet ja leväänneet muutosta. Ryttylässä luovutimme kunnan asunnon ja muutimme tavarat pahvilaatikoihin. Osa tavaroista tulee Aatto Lamminpään peräkärryllä tänne Omskiin ja osan tavaroista pakkasimme varastoon. Muutto oli rankka, mutta onneksi saimme paljon apua ystäviltä ja perheeltä. Kiitos vielä kaikille teille!

Matka Omskiin kesti 17 tuntia Pietarin ja Moskovan kautta. Lentokentillä oli odottelua ja matka oli tosi raskas. Mutta taas selvisimme :) ja pääsimme tänne syksyltä tuttuun kotiin Omskajalle.

Pietarissa odotimme lentokentän vaihtoa
Nyt olemme huomanneet, että syksyn reissulla oli iso merkitys meidän koko perheelle. Oli helpompi tulla tänne, kun tiesi mihin on tulossa. Myös sopeutuminen on ollut kaikille helpompaa. Lapset muistavat juttuja syksyltä ja tykkäävät kovasti leikkipihoista ulkona. Kaupassa käyminenkään ei enää jännitä, vaikka ei aina saakaan sitä mitä tilaa. Autoa kaipaisimme, jotta liikkuminen koko perheenä olisi helpompaa Tällä hetkellä ajamme taksilla kirkkoon ja takaisin. :) Markuksen kanssa kuljemme jo bussilla tai ratikalla. Mutta kaikki ajallaan, vielä me sen autonkin hankimme. Lepäämisen ohella olemme hoitaneet tärkeitä käytännön asioita. Tapasimme kielenopettajamme Allan ja sovimme kielitunneista. Aloitamme ensi viikolla. Opettaja opettaa molempia erikseen 5 päivänä viikossa. Tämän lisäksi tehdään joka päivä tietysti läksyt. :) Lastenhoitaksi meille tulee Ryttylästä Ulla. Hän tulee torstaina. Muistakaa Ullaa ja hänen tuloaan rukouksin. Ullan avuksi lastenhoitoon saamme muutamana päivänä viikossa seurakunnasta Katjan. Hänen kauttaan Venäjän kieli alkaa lapsillekin tulla tutuksi.

Luukas avustaa matkalaukkujen purkamisessa

Katja ja Luukas.
Maassaololupaprosessia varten kävimme viime viikolla terveystarkastuksissa. Rukouksemme kuultiin ja selvismme terveystarkastuksista yhdessä päivässä. Oli ystävällisiä ihmisiä ja armahtavaa mieltä. Kiitos Jumalalle tästä! Huomenna onkin tosi tärkeä päivä.. Viemme hakupaperimme viranomaisille. Muistakaa rukouksin, että kaikki sujuisi hyvin, että meille olisi tarvittavat paperit jne. Maassaololupa on todella tärkeä asia. Ilman sitä saamme olla täällä vain 3kk kerrallaan. Mutta luotamme asiamme ja elämämme Jumalan käsiin. Hän tietää, mitä tarvitsemme, minne tiemme vie

Juha opettaa lapsiaNuortenillassa

Lapiohommia

Jumalan siunausta jokaiselle, Mari