maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kiitos mielellä

Monenlaista kiitoksen aihetta :)
Maassaololuphahakemuksemme otettiin vastaan perjantaina. Eivät sanoneet mitään aikaa kuinka kauan hakemuksen käsittelyssä menee. Me sitten vain odotamme. Pääasia, että paperimme ovat käsittelyssä ja asiat voivat edetä.  Iso kiitos kuuluu Anulle ja Svetalle, jotka tekivät suuren työn asian eteen.

Ulla saapui viime torstaina. Hänen matkansa meni hyvin. Ja hän alkaa pikkuhiljaa tottumaan arjen käytäntöihin lasten kanssa. Haasteellista alkuun on oppia kulkemaan ulko-ovista. Ovia, lukkoja ja avaimia on paljon. :) Muistakaa Ullaa ja lapsia ja myös Ullan oma koti asia on vielä avoin.

Eilen oli jumalanpelveluksessa paljon väkeä. Kirkko oli ihan täynnä ja kirkkokahveillakin pöytiä laitettiin jo kaksi, jotta kaikki mahtuivat istumaan. Olisko kevääällä ja lämpimällä ilmalla osuutta asiaan?? Joka tapauksessa hieno juttu!  :) Minä sain pitää pyhäkoulua kuudelle lapselle. Olga oli tulkkina. Kiva kokemus oli. Kirkkoreissulta palasin ratikalla kotiin. Tuntui vain siltä, että olen juuri siellä missä pitääkin. Jumalan johdatus on sitten mahtava juttu :)

Lasten soputuminen on sujunut hyvin. Välillä kuitenkin kaipaavat kavereita, joiden kanssa leikkiä. Jopa Elias sanoo, että "mun kaveli tänne" . Anni haluisi pihalla olla sosiaalinen ja ottaa kontaktia, mutta nyt se ei olekaan niin helppoa.Viime viikolla Anni istui pihalla keinussa katsellen muiden lasten leikkejä ja pohti samalla mitä eroa on suomalaisilla ja venäläisillä. Eri kieli ainakin ja harmitteli, kun ei pysty juttelemaan tärkeistä lelujutuista lasten kanssa.  Rukousvastauksia on kuitenkin lastenkin jutuissa saanut kokea. Eilen oli hauska nähdä kuinka Elias ja pyhäkoulussa käyvä Roma- poika piirtelivät ja hassuttelivat yhdessä. Elias puhui "Venäjää" ja Roma vastasi "suomeksi" ja oli kivaa :)  Ullan tulo on myös selkeästi piristänyt lapsia, erityisesti Annia. Ulla on antanut Annille kaipaamaansa erityishuomiota. Ihana on on huomata kuinka Jumala tosiaan pitää meistä huolta. Kaikki ykstyiskohdatkin hän tietää ja tuo apunsa.

Kielitunnit alkavat torstaina. Vahän jännittää... Luukas herättelee öisin tosi paljon ja väsymystä on. Välillä mietin, kuinka ihmeessä voi uutta kieltä oppia näin väsyneenä.  Mutta Jumala auttakoon tässäkin asiassa ja antakoon voimia. Muistakaa rukouksin!

 Siunauksin, Mari

ps. Sää Omskissa aurinkoinen ja asteita 0 eli lämmin on :)