maanantai 24. joulukuuta 2012

Hyvää joulua

Aika on mennyt nopeaan. Jotenkin tuntuu, että Omskin jälkeen elämä on ollut taas tosi kiireistä. Opiskelua, kurssityötä, hoidettavia asioita ja paljon ihmisten tapaamisia. Nyt alkaa vihdoin  hiljenemään...

 Viime viikolla vietimme joulujuhlaa opistolla, jossa saimme kurssitodistukset. Läpi meni! :)
 Annin lähteyskoulukin päättyi ja hänkin sai oman todistuksensa. Ihanaa on ollut, että lapsillekin on ollut oma valmistava koulunsa, jossa on saanut käsitellä tuntoja isojen muutosten edessä. Lähetyskoulusta on tullut myös vinkkejä meille vanhemmille kuinka auttaa lasta valmistautumisessa. Lainattiin yksi muuttoa käsittelevä kirja kirjastosta. Anni selaili kirjaa ja huomasi, että kirjassatyttö oli surullinen. Tähän Anni totesi näin " Tämä tyttö on surullinen, koska sen pitää muuttaa, mutta minä olen iloinen, koska muutan Venäjälle"  :) Olemme siis tosi iloisia siitä, että lapsille jäi tosi postiivinen kuva Venäjästä ja uudesta kodistamme. Sinne on kiva muuttaa!! :)

"Ensimmäinen pari uunista ulos" ja niin lähtivät viime torstaina  ekat kurssilaisemme Pia ja Rene Rendic lapsineen lähetystyöhön. Kävin lähtöä edeltävänä iltana vielä heitä moikkaamassa ja olihan siellä aikamoista lähdön tuntua ja taakse jättämisen meininkiä. Pakkaukset meneillään. Ihan tuli kongkreettiseksi mitä meillä edessä on. Talo olisi tyhjennettävä ja tavaroille löydettävä paikka... mitä mukaan, mitä varastoon, mitä kiertoon, mitä roskiin ????   Mutta ei mennä vielä siihen.... Kiireisen syksyn jälkeen haluamme pysähtyä ja levähtää joulun ajan.
 Ensimäinen blogivuosi alkaa olla päätöksessä. Kiitos teille mukana kulkemisesta, rukouksista ja tuesta.

Rauhallista joulua ja Jumalan siunaamaa vuotta 2013.

Mari ja Markus