maanantai 19. marraskuuta 2012

Suomessa ollaan

Nyt ollaan taas onnellisesti koti-Suomessa. Matka meni paremmin kuin suunittelimme. Kone lähti Omskista huonon sään vuoksi 6h myöhässä, joten meidän Moskovassa vaihtoaika muuttui kahdeksasta tunnista kahteen ja Omskissa saimme odotella vielä kotona.Helpotti matkaa lasten kanssa, vaikkakin tämä reissu kyllä osoitti, että meidän lapset on ihan huippu hyviä reissaajia. :)

Nyt olemme palautuneet taas Suomen rytmiin. Useampana aamuna heräsimme (tai lapset heräsivät) jo kukon laulun aikaan, mutta nyt onneksi nukkuvat jo 7.30 asti.
Elias täyttää keskiviikkona 2-vuotta. Eilen juhlimme perheen  kesken jo ennakkoon ja katselimme yhdessä matkakuvia. Kiva oli jakaa kokemuksia ja kuulumisia rakkaille ihmisille. Omskissa sitä tajusi, ettei sitä sitten niin vain nähdä joka kuukausi ja ikävä varmasti tulee puolin ja toisin.

Tulimme siis tiistai iltana. Keskiviikkona Markus meni jo Helsinkiin opiskelemaan Ruotsia ja minä jäin lasten kanssa viettämään kotipäivää. Torstaina meillä olikin jo koulua. Arto Hukari tuli puhumaan meille henkivaltojen taistosta lähetyskentällä. Oli tosi mielenkintoinen aihe ja niin todellinen. Lähetystyössä varmasti koetaan vastustusta. Onneksi meidän puolellamme on kaiken pahan Voittaja, Vapahtaja Jeesus Kristus. Häneen saamme turvata joka tilanteessa.

Perjantaina ja tänään käsittelimme käytännön asioista mm. matkalippujen ostamisia,  vakuutusasioita, rahdin tilaamista, lastenhoitajan palkkamista jne. Tässä pitää päättää monta asiaa. Rukoilkaa siis viisautta moneen käytännön asiaan. Erityiseti nyt pohdimme kuinka järjestämme lastenhoidon kielen opiskelun ajaksi. Rukoilkaa erityistä johdatusta tähän.

Olemme kiitollisia ajasta Omskissa, vaikkakin lupa-asiat eivät edenneet suunnitellusti. Lupakiintiöt olivat tältä vuodelta jo täynnä, mikä tuli meille kaikille todella yllätyksenä. Joudumme siis aloittamaan lupaprosessin alusta maaliskuussa. Mikäli emme saa lupaa 4kk aikana joudumme palaamaan välillä taas Suomeen. Väliaikaisen maassaololuvan käsitelyaika on 6kk, mutta joskus onnistuu kuulemma nopeamminkin. Jumala tietää mitä tarvitsemme. Monesti on ollut mielessä tämä  Raamatunkohta "Ihminen suunnittelee tiensä, mutta Herra ohjaa hänen askeleensa" sananl.16:9. Monenlaisia suunnitelmia teemme ja kuuluukin tehdä, mutta kaikki on kuitenkin Jumalan kädessä. Hän näkee koko elämämme ja tuntee meidät parhaiten ja johdattaa sen mukaan. Omskin kodin 10stä kerroksesta katsellessani taloja ja ihmisiä monesti mietin, että mitä minä pieni ihminen täällä voin oikein tehdä, mutta tässäkin kohtaa ei auta muuta kuin luottaa Jumalan apuun. Hän antaa voiman ja viisauden. Apostolien tekojen alussa onkin ihana lupaus.. "Te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka." 
Muutenkin erityisesti tykkään Raamatunkohdista, joissa puhutaan Jumalan voimasta.
Tässä vielä Hanna-Maria Heleniuksen laulu Tulkoon Valtakuntasi, joka kiteyttää kaikkia ajatuksiani.
Siunausta sinulle tähän alkavaan viikkoon ja kiitos rukouksista. - Mari