tiistai 23. lokakuuta 2012

Omskin alkupäivät

Lapset nukkuu Moskovan lentokentällä

Lähdimme reissuun kaikki hieman flunssaisina, erityisesti minä ja Elias olimme kipeitä. Nyt maanantaina ja tiistaina olemme sitten levänneet ja pysähtyneet sairastamaan ja olo alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Rukoilkaa, että nyt parantuisimme kunnolla.  
Muuten kaikki on mennyt täällä hyvin. Olemme nauttineet Anun ja Juhan vieraanvaraisuudesta; hyvästä ruuasta ja saunasta. He ovat auttaneet meitä täällä kaikessa alkuun, mm. jääkaapissamme oli valmiiksi ruokaa.

Matkakin meni tosi hyvin lasten kanssa, vaikka olihan se rankka, kun yöllä matkustettiin. Mutta lapset jaksoivat tosi hyvin.  Olin varautunut pahimpiin kiukkukohtauksiin ja raivareihin, mutta niitä ei tullut ollenkaan vaikka Elias ei nukkunut koko matkan aikana kuin tunnin. Hän oli jotenkin niin innoissaan lentämisestä, lentokoneista ja kaikista liikkuvista härveleistä mitä nyt matkalla näki, että jaksoi ihan sen voimalla. Tosi kiitollinen olen myös, että lapset välttyivät korvasärystä lentomatkalla, vaikka flunssaisia olivatkin.
Juha oli meitä vastassa Omskissa

Venäläiseen kulttuuriin törmäsimme jo matkalla tänne. Moskovan lentokentällä yritimme mennä leikkipaikkaan, mutta ennen leikkipaikkaan pääsyä pitikin lasten käydä terveystarkastuksessa ensiapuasemalla. Eli lähdimme kaikkien matkatavaroidemme kanssa etsimään EA-pistettä…sokkeloisia käytäviä, hissillä alas, taas sokkeloisia käytäviä ja hissillä ylös… mutta löytyihän se EA-piste, jossa oli 4tätiä meitä ihmettelemässä. Kaikilta lapsilta mitattiin kuume. Anni mittasi itse 34,6 ja ihan hyvä oli ja sitten papereita täytettiin ja ihmeteltiin, mutta lopuksi jokainen lapsi sai lupalapun leikkipaikkaan. Aikaa vain oli kulunut niin paljon, ettemme enää leikkimään kerinneet. No mutta tulomatkalla sitten tiedämme miten toimia ja luulisi 8tunnin odotusajan riittävän leikkimiseenkin. J

Kotimme on 10. kerroksessa, josta on kiva katsella ulos. Lapsetkin tykkäävät vain seurailla ikkunasta leikkipaikan lapsia ja muuta elämää. Toisaalta tämä sairastaminen on pakottanut vain pysähtymään ja aikaa on ollut ikkunasta katseluun.


Maisemaa ikkunasta
Asumme alueella, jossa on paljon korkeita kerrostaloja ja jokaisen kerrostalon pihalla on oma leikkipiha. Varsinaista leikkipuistoa en ole vielä ainakaan nähnyt. Pikkukauppoja, josta saa ruokaa on tässä ihan lähellä montakin. Ainut ongelma on, että minnekään kauppaan ei pääse rattailla. Kaikkialla on portaita eikä kaupan sisälläkään ole oikein tilaa rattailla liikkua. Huomenna menemme Juhan kanssa jonnekin isompaan kauppaan.
Kielimuurihan se on täällä kaikkialla… eli motivaatio kielenopiskeluun kasvaa J Hyvä niin!

Sunnuntaina kävimme jumalanpalveluksessa, jonne kokoontui pieni seurakunta yhteen. Tosi ystävällisesti meidät otettiin vastaan. Suurin osa seurakuntalaisista on vanhempaa väkeä, muutama nuori aikuinen oli mukana ja yksi lapsi. Eli vielä on tavoitettavaa, onhan Omsk kuitenkin miljoona kaupunki.

Mari vie roskia


Kotimme ikkunasta on mukava katsella ulos

Anni ihasteli violettia taloa

KIITOSaiheet
Matka meni hyvin
Juhan ja Anun apu ja läsnäolo täällä
Viihtyisä koti Omskissa

Rukousaiheet
Parantuminen flunssasta
Maassaololuvan hakeminen
Omskin seurakunta