maanantai 8. lokakuuta 2012

Lentoliput

Viisumikutsut saapuivat Omskista ja niiden kutsujen kanssa sitten haimme viisumeita, jotka saimme viime keskiviikkona. Nyt on myös lentoliput hankittu ja lähdemme 18.10 lentämään kohti Omskia. Viikonloppuna katsoimme lasten kanssa videota Airoflotin koneista.. kuinka ne nousee ja laskeutuu. Vidossa näkyi myös pätkä Moskovan lentokentältä, jossa meillä on välilasku ja vietämme lasten kanssa mukavat 8tuntia.. mitenhän se sujuu?! :) No mutta tässä jo ihan innolla ja jännityksellä odotamme matkaa. Palaamme Suomeen 13.11. ja toivomme, että tuossa ajassa saamme tarvittavat asiat hoidettua. Nykyinen viisumimme on siis vuoden voimassa, mutta sillä saa olla maassa vain 3kk kerralla sen takia tarvitsee meidän hakea väliaikaista maassaololupaa, joka mahdollistaa olomme Venäjälle seuraavaksi 3vuodeksi. Rukoilkaa, että prosessi onnistuisi.

Muuten päivät ovat täyttyneet raamattukursseista, maakansiotyöskentelystä ja asioiden hoitamisista. Vietimme myös Annin 4v. synttäreitä perheen ja ystävien kesken. Kiva oli olla vielä yhdessä koolla ennen lähtöä.
 Viikonloppuna osallistuimme HOPE-kurssille, joka on ns.minilähetyskurssi kaikille lähetyksestä kiinnostuneille. Elias oli kipeänä, joten Markuksen kanssa kurssilla vuoroteltiin. Eritysen mielenkiintoista oli kuulla eri läheteiltä kulttuurishokin vaiheista ja miettiä, että mitenköhän se sitten omalla kohdalla menee. Asia ei sinänsä ollut uusi, mutta pian alkaa olla ajankohtainen, joten sitäkin tässä jo prosessoi.

Olemme aloittaneet rokotusohjelman, joka on erityisen epämukavaa lapsille. Itse piikit vielä kestää, mutta lasten puolesta surettaa, joka kerta. Tänään olimme taas Ryttylän neuvolassa ja tuntihan siinä meni, että saatiin piikit pistettyä. Houkuttelua, puolipakottamista ja lahjontaa näillä keinoin selvittiin. Neuvolareissun jälkeen odotti palkintomatka Riihimäen ABC.lle, jossa leikittiin ja herkuteltiin ja kaikilla oli taas hyvä mieli :)

Tällä viikolla jatkamme taas Raamatun opiskelua ja Markus käy Helsingissä yliopistolla.
Siunausta viikkoosi ja kiitos kun olet mukana matkallamme .

Rukousaiheita:
Matkaan valmistautuminen
Terveys, että saisimme lähteä terveenä matkaan

Mari