perjantai 20. huhtikuuta 2012

Kohti Venäjää...

Sataa vettä. Elias nukkuu päikkäreitä ja minä ajattelin tarttua hetkeen. On hiljainen koti ja aikaa hieman pohdiskella ja kirjoitella..
Niin otsikkokin sen jo paljastaa, että olemme nyt tarpeeksi kohdemaata pohdiskelleet ja päätyneet siihen, että vieköön Jumala meidät Siperiiaan jos niin tahtoo. :) Itse olen tarvinnut tämän kevään ajan pohtia eri vaihtoehtoja, missä meitä seurakuntatyön tekijöitä tarvitaan..mikä kohde meitä kutsuu ja tuntuu siltä, ettei löydy toista... tai jos Jumalalla on jokin muu maaa meille varattuna täytyy meidän kulkea ns. Venäjän kautta. Nyt sitten yhdessä aluentyöntekijöiden kanssa täällä ja työntekijöiden kanssa Siperiassa pohdimme minne päin meitä sijoitetaan. Ensin on pohdittava missä käymme vuoden mittaisen kielikoulun. Tällä hetkellä vaihtoehtoina taitaa olla Pietari ja Omsk. Varsinainen työkenttä sitten avautuu todennäköisesti kuitenkin Siperian puolelle Omsk ja Krasnoyarskin alue taitavat olla tässä kohtaa pohdinnoissa, mutta asioilla on tapana muuttua matkan varrella. Tässä on linkki karttaan josta näkyy vähän mihin päin oltaisiin menossa.
http://www.baikalcomplex.com/images/common/map1.jpg

Rukoilkaa Jumalan johdatusta näihin suunnitelmiin ja meille luottamausta, että Jumala todella toimii niinkuin parhaaksi näkee. Nyt ainakin on sellainen rauha ja luottamus sydämessä.

Toinen rukousaihe voisi olla riittävä lepo koko perheelle. Elias on ollut kovin väsynyt, kiukkuneinen ja levoton nukkuja öisin. Tuntuu, että 5päivää viikossa päiväkodissa on hieman liikaa pienelle pojalle, joten olemme nyt lyhentäneet päiväkoti viikkoa 3-4päivään. Huomaamme kuinka levottomat yöt painavat meitä vanhempiakin jo. Pohdimme myös hoitopaikan vaihtoa.. Nyt olisi perhepäivähoitajalla tilaa. Menemme maanantaina sinne tutustumaan. Hoitajalla olisi kaksi paikkaa ja vaikeinta onkin tietää mitä sitten tehdä Annin kanssa, joka tuntuu päiväkodissa hyvin viihtyvän ja nyt kaverit siellä ovat niiiin tärkeitä. Ja kyllä Eliaskin päiväkotiin mielellään menee ja jääkin, mutta onhan siellä aikamoinen meno ja hälinä, joka varmasti väsyttää. Rukoilkaa meille vanhemmille viisautta toimia oikein.

Kiitosaiheena on tosiaan uusi tilavampi koti, jonne muutamme toukokuun lopussa. Kävimme kotia jo katsomassa ja hyvältä näytti! :)

Mukavaa viikonloppua kaikille! Jumalan läsnäoloa hetkiisi.

Mari