torstai 22. maaliskuuta 2012

Seurakuntia synnyttävä työ

Meillä on lapset taas sairastelleet, joten olemme Markuksen kanssa vuorotellen opiskelleet. Viime viikonloppuna olimme (kumpikin vuorollamme) Helsingissä Lähetysseuralla pohtimassa lähetystyön haasteita, lähetystyöntekijän erilaisia rooleja ja johtajuutta.

Eilen ja tänään oli kahden päivän kurssi aiheesta seurakuntia synnyttävä työ. Tosi mielenkiintoinen kurssi kuinka seurakuntia on lähdetty perustamaan Japanissa, Mongoliassa, Siperiassa ja Thaimaassa. Tätä aihetta olisi jaksanut kuunnella pidempäänkin. Vanhat lähetystyön konkarit kentältä olivat kertomassa siitä mitä oikeasti on tehty ja miten toimittu. Yhteinen piirre oli selkeä. Jokaisessa maassa ja kaupungissa oli yksi tai muutama paikallinen kristitty, jotka palavasti halusivat omalle paikkakunnalle kristillisen seurakunnan. Sitten yhdessä rukoiltiin, toimittiin ja kutsuttiin ja pikkuhiljaa seurakunta kasvoi.

Tulevaksi viikonlopuksi saamme isovanhemmilta lastenhoitoapua, joten pääsemme yhdessä osallistumaan Idän Työn päiville, jossa puhutaan paljon Venäjän työstä. Mielenkiinnolla odotan kurssia. Muistakaa meitä rukouksin!

Mari