maanantai 23. tammikuuta 2012

Viime viikko

Yritän päivittää tätä blogia nyt alkuun kerran viikossa, mutta katsotaan miten onnistuu.
Viime viikko ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Annille nousi korkea kuume tiistaina ja loppuviikko menikin sitten kotosalla. Vähän jo kerkesimme Annista huolestuakin, kun yli 40asteen kuume kesti useamman päivän, mutta onneksi nyt Anni on jo terve. Anni itsekin oli tänään sanonut päiväkodissa tädeille, että on iloinen, kun saa olla terve. Terveys onkin sellainen jokapäiväinen  kiitoksen aihe, minkä liiankin helposti unohtaa.

Annin kuumeilu tarkoitti siis sitä, että vuorotellen kävimme Markuksen kanssa opiskelemassa, minä vähemmän, mutta kävin kuitenkin. Torstai päivän harmina oli minulla aamupalan yhteydessä lohjennut hammas. Onneksi sain samlla päivälle päivystysajan ja särky saatiin kuriin. Varsinaisen ajan sain sitten noin kuukauden kuluttua. Voipi olla, että tarvitaan juurihoitoa tms.. Tätä hammasasiaa saa muistaa rukouksin. Kokemukseni juurihoidoista Lohjalta eivät ole kovin hyviä, joten olen aika lailla hammaslääkäri kammoinen tällä hetkellä. Parempi olisi kuitenkin hoitaa hampaat hyvin nyt täällä Suomessa, eipä houkuttele Venäjän tms. maan hammaslääkäri vastaanotot. Ihan viimeisenä sinne!!!

Ajattelin, että voisin nyt tänne aina kirjoitttaa mitä aiheita meillä oli opinnoissa, koska moni on niistä kysynyt ja on kiinnostunut. Eli siis viime viikolla pohdimme lähetyksen historiaa, lähetyksen moniarvoisuutta. Sitten opimme käytännön jutuista kuinka keräämme tuki/rukousrenkaan ja teemme nimikkosopimuksia eri seurakuntien kanssa ja muutenkin saimme tietoa kuinka rahoitus käytännössä meille järjestyy. Perjantaina oli Kirkon Lähetystyön Keskuksen järjestämä ensimmäinen koulutuspäivä Kauniaisissa. KLK järjestää kaikille eri järejstöissä lähetystyöntekijöiksi opiskeleville yhteistä koulutusta eli perjantaina mukana oli opiskelijoita Suomen Lähetysseurasta, Sleystä, Kylväjästä ja Kansanlähetyksestä.  Nyt päivän aiheena oli KLK:n esittelyä ja perhetyön menetelmiä. Markuksen mukaan päivä oli mielenkiintoinen. Itse olin kotona lasten kanssa. Tämä vähän harmitti. Mutta onneksi uusia koulutuksia tulee vielä. On ihan mukava tavata myös muiden järjestöjen opiskelijoita. Joukossa on muutamia tuttujakin.

Viikonloppuina olemme nauttineet ihan vain kotona olosta, päiväunista :), koko perheen voimin ulkoilusta:pulkkamäestä etenkin. Asumme noin 500m päässä opistosta. Opiston pihalla on kiva leikkipuisto ja hyvä pulkkamäki. Siellä sitten viihdymme koko perhe. Silloin, kun opistolla on viikonlopputapahtuma saamme käydä myös siellä syömässä. Tätä etua olemmekin hyödyntäneet useaaan kertaan.
Viime lauantaina kävin aamupäivällä Lohjalla vielä asioita hoitamassa ja muutamaa ystävää tapaamassa. Oli myös kiva ylläri tavata pari kivaa Lohjan nuorta Pressossa :) terkkui vaan tytöt!
Iltapäivän ja illan olinkin sitten kaverin polttareissa Vihdissä. Mukavaa oli sielläkin.

Tänään maanantaina opiskelu alkoi englannin kokeella, joka  kesti koko päivän. Vaikea ja pitkä oli. Onneksi on nyt ohi. Jännityksellä jään odottamaan tuloksia. Markus oli koko päivän Helsingissä teologian opintojen parissa (pro seminaarissa), joten englannin koe (tuska;) odottaa vielä häntä.

Tässä näitä viime viikon kuulumisia. Kirjoitelkaa ja kommentoikaa rohkeasti tänne blogiimme olisi kiva kuulla myös teistä. Markus tässä taustalla soittelee kitaraa ja lauleskelee. Johdasta matkalle soi juuri...  Laulun sanoin toivon siunausta ja mukavaa viikkoa jokaiselle. Kiitos kun olette olemassa ja mukana matkalla! :)

"Edessäsi pitkä tie sinut seikkailuihin vie.
Älä pelkää olleenkaan, turvaa yksin Jumalaan.
Johdatusta matkalle, turvallinen olkoon se.
Tehtäväsi täyttää saat. Muille siunausta jaat.
Johdatusta matkalle. Turvallinen olkoon se."
san. Anna-Mari Kaskinen